Йотова разкри какво мисли за ген. Румен Радев и политиката ни спрямо бежанците (видео)

Булфото (архив)
share

„С Румен Радев показахме, че сме добри партньори и мисля, че ще го доказваме и през следващите 5 години“, заяви в първото си телевизионно интервю в сутрешния блок на Нова телевизия новизбраният вицепрезидент Илияна Йотова.

Тя сподели, че и за миг не е съжалила, че е напуснала журналистиката и поясни, че тя й е помогнала да говори и за 2 минути да казва наистина съществени неща.

Йотова коментира дали са подпитвани руснаците дали ще им хареса кандидатура на БСП за президент. Тя заяви, че няма такава информация и заяви, че категорично изключва да е имало такова нещо.

Новият вицепрезидент смята, че г-н Радев ще докаже, че е български политик, а не натовски или някакъв друг.

Илияна Йотова отдели време, за да коментира и наболялата тема с бежанците. Тя е на мнение една част от мигрантите трябва да бъдат депортирани, а не да бъдат местени на други места и да се нагнетява напрежението допълнително. Според нея, ако тази политика продължи, случилото се в Харманли няма да ни се струва страшно, а напротив. Йотова определи и абсурдни твърденията на Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи в оставка, че кандидат-президентската кампания била виновна за бунта в лагера в Харманли.

Водещи новини

Още новини