Павлова: 2016 е годината на Северна България (видео)

Булфото
share

На пресконференция в Агенция "Пътна инфраструктура" министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, заедно с шефа на АПИ инж. Лазар Лазоров,  отчетоха приключването на строителния сезон за тази година. Те учочниха, че ремонтните дейности ще продължат, докато времето позволява това, предаде репортер на Novini.bg.

"2016 година бе годината на Северна България", бе катаегорична Павлова. Тя заяви, че над 630 км пътна мрежа е отремонтирана в северната част на страната. "Оттук нататък всяка година целово ще се отделят средства, тъй като пътната мрежа в тази част на България е значително по-лоша. Също така са ремонтирани мостоиве и виадукти", уточни Павлова. Тя отчете и средствата и продажбата от винетни стикери. По думите й тенденцията е за намаляване на продажбата на седмична за сметка на месечната винетка. Има увеличение и на винеткитре за един ден за товарни автомобили.

Фирмите, отговарящи за зимното почистване, са готови за 1 ноември. Павлова призова шофьорите, които ще пътуват по АМ "Хемус", да са предпазливи, защото строителните ремонти на тунели и виадукти ще продължат и ще бъде предизвикателство да се минава по тази магистрала.

Водещи новини

Още новини