Лиляна Павлова: Ще опитаме да развалим сделката с "Царските конюшни"

  • 13 септември 2016 08:22

  • 6408
  • 4
Лиляна Павлова: Ще опитаме да развалим сделката с "Царските конюшни"
©

Нормална е тенденцията да се прави обход на всички големи градове, през които минава тежкотоварен трафик. Днес пускаме Западната дъга на Околовръстното шосе в София. Строителят направи невъзможното – изпълни за девет месеца проект, който беше предвиден за две години. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Пускането на пътния участък освен за по-скоростното придвижване в урбанизираната част на столицата, ще улесни и връзката с Южна България, добави тя.

Надявам се до края на годината да приключи и ремонтът на моста на Казичене. Така ще бъде готова връзката с магистралите "Тракия" и "Хемус", Северната тангента и връзката с магистрала "Струма", посочи регионалният министър. Тя посочи, че ще бъде направено всичко възможно строителството на магистрала "Струма" да започне до 2020 г., тъй като в противен случай ще бъде загубено европейското финансиране за изграждането й. По думите на регионалния министър в строителството на последния участък през Кресненското дефиле се сблъскват както финансови, така и сериозни лобистки интереси.

В коментар за скандалната сделка с "Царските конюшни" Павлова обясни, че, когато става въпрос за прекратяване на съсобственост, законът позволява областният управител еднолично да вземе това решение. Имаме притеснения по отношение на процедурата. Ето защо имаме намерение да пледираме пред съда за разваляне на сделката. Законът казва, че при такава сделка трябва да има оценка на пазарната стойност на имота от лицензиран оценител, което не е извършено. Нямаме и ясен собственик на 16% от имота, каквото е законовото изискване. За мен е важно държавата да защити своя интерес и да запази собствеността си върху земята, уточни министърът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6408 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.09.13 | 15:26

4
Павлова ,най-големия глупак не може да прекратява съсобственост с ъс сделка с физическо или юридическо лице.никой нормативен български документ не разрешава продажба или прекратяване на съсобственост на земя под сградите ,които от своя страна пък имат прилежаща площ.Калинки калинки разпродадохте безмилостно държавата .Господи ,възмездие трябва да има .
Свинетките първо

2016.09.13 | 14:27

3
По-добре върни първо парите за винетките.

2016.09.13 | 13:12

2
Опитайте , но внимавайте да не хванете докато опитвате.
модератора е педал и боклук

2016.09.13 | 12:09

1
Педал ,д-то ти е кофти ,на Свинетка дупето е готино ,него ще предпочета !

Добави коментар

Водещи новини