БСП: Тази външна политика е предателство към България, искаме вот на недоверие

share

Събраха се достатъчно аргументи за вот на недоверие по темата "външната политика". Това обясни пред медиите в парламента председателят на БСП Корнелия Нинова по повод прессъобщението на партийния пресцентър, че социалистите обмислят такъв ход.

Тя уточни, че ръководството се е консултирало с ПГ и с Изпълнителното бюро, а решението днес на кабинета за Ирина Бокова е капката, която е преляла чашата.

До тук обаче се е стигнало след поредица действия на правителството. За бежанците и кризата, средствата, отпуснати за изграждане или допълване на съществуващите лагери, решението общините да правят смесен тип общежития, обясни Нинова.

Вотът не е предизборен ход, отрече тя.

Лидерът на БСП уточни, че ще поканят другите парламентарни групи за консултации по мотивите и, ако постигнат съгласие, вотът ще бъде внесен. Сами социалистите не можели да направят това, защото нямат необходимите гласове.

Ще говорим с всички, които смятат, че тази външна политика е предателство към България, така Корнелия Нинова обобщи от кои политически сили ще искат подкрепа.

Водещи новини

Още новини