Меглена Плугчиева: Георги Първанов е богатство за БСП

Булфото
share

Приветствам ветото на президента Георги Първанов върху Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване и ще бъда една от първите, които ще се подпишат под предложението на опозицията за изпращане на тази част на закона в Конституционния съд. Това каза в Русе депутатът от БСП Меглена Плугчиева.

По думите, й приходната и разходната част в Закона за бюджета били "под едно и също мото - стагнация и рестрикции". Това не беше обсъждане на най-важния закон на държавата, а мълчаливо пренебрежение и автоматично гласуване от страна на ГЕРБ, посочи Плугчиева.

По повод на представянето на БСП на изборите Плугчиева каза, че трябва да се направи много сериозен анализ и че партийната организация има нужда от отваряне към активното население. На въпрос къде е мястото на президента Георги Първанов в БСП, Плугчиева заяви, че "президентът е едно богатство за БСП с неговия изключителен и в държавата най-богат политически и държавнически опит и качества. Сигурна съм, че президентът ще търси да предаде целия този опит и умение и контакти в полза на
БСП".

По думите й, в кризисни ситуации има нужда да се използват качествата на всеки един и БСП ще го направи - ще използва качествата на досегашния президент и на Сергей Станишев, който получи признание със заемането на длъжността председател на Партията на европейските социалисти.

Водещи новини

Още новини