Каракачанов: България не се продава, г-н Толстой

Булфото
share

България не се продава, г-н Толстой, се казва в обръщение на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов към руския депутат, разпространено от пресцентъра на политическата формация.

"На човека, който си позволи неуместното изказване, че руснаците щели да изкупят България, искам съвсем кратко да напомня: България не се продава!

България - това е 14 века история, с няколко века повече от руската. България даде на Русия азбуката и християнството", пише лидерът на ВМРО.

Каракачанов посочва също, че и руснаците, и американците, и европейците досега са "изкупували" български политици, които са довели страната ни до това, според него, незавидно положение.

"Уважаеми господине, България винаги ще бъде признателна за свободата си. И точно тази свобода и независимост ние ще браним срещу когото и да било. Приемам, че изреченото от Вас е глупава шега. Длъжен съм да кажа обаче, че е неумела и безвкусна. Прилича повече на провокация. На подобни провокации ние, българите, едва ли ще се хванем. Но те оставят горчив вкус - неприятното усещане, че някой злоупотребява с традиционно добрите ни отношения", подчертава лидерът на ВМРО.

Той изразява надежда, че зад думите на Пьотър Толстой стои единствено самият той и те по никакъв начин не представят мнението на гражданите на Русия.

По тази причина Красимир Каракачанов се надява на личното извинение на руския депутат.

Водещи новини

Още новини