И депутат от Реформаторския блок изригна срещу коментара "България ще бъде купена от Русия"

Булфото (архив)
share

И Реформаторите се възмутиха от изказването на руския кандидат за депутат Толстой за България. Народният представител Антони Тренчев написа във фейсбук своето мнение.

"Крайно неудачно, арогантно и неприемливо изказване и час по-скоро трябва да бъдат поднесени официални извинения към Българската държава и всички нас. Иска ми се да вярвам, че това е опит за шега, но човекът изглежда напълно сериозен. Освен заявка за грубо потъпкване на национален суверенитет на трета държава, потъпкване на редица международни спогодби, изказването е силно смехотворно", заяви той.

"Русия е държава, пропита от корупция, която де факто няма работеща икономика от десетилетия, отвъд продажба на суровините си. Нещо повече, опитите за реформиране на Русия, загинаха някъде с рейтинга на Елцин (Бог да го прости). Държава, която е на 148 място в света по свобода на медиите, има сега претенции наставлява Европейския съюз по преструктуриране на институциите и външната си политика", допълва още Тренчев.

В поста си той посочва още, че Русия трябва да въздържи имперските си амбиции, вземайки предвид, че живеем в 21 век.

"Би следвало да се внимава, когато се отправят такива агресивни изказвания към държави членки на ЕС и НАТО… А и с цените на суровините там, където от доста време са с рубла, която е наполовината от стойността си през 2014 г. спрямо еврото, всичкото това “надъхване” може да предизвика патриотични спазми единствено у хората, които страдат по разпада на СССР-а…”, написа още депутатът от РБ.

Водещи новини

Още новини