БСП поиска обяснения от Борисов за скандала с ООН (видео)

Булфото/Архив
share

Парламентът отхвърли искането на "БСП лява България" да се проведе изслушване на премиера Бойко Борисов по повод кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Левицата настоя, че министър-председателят дължи обяснение, предаде репортер на Novini.bg

Кристиан Вигенин аргументира искането с факта, че за първи път в историята си България има кандидат за този пост, който се е утвърдил сред водещата група. Той обаче недоумява как се е завъртяла кампания за дискредитиране и саботаж на Ирина Бокова.

"Искаме да чуем от министър-председателя какви мерки ще предприеме, за да докаже на външния свят, че България все още е суверенна държава? Под чие въздействие и с чие съгласие е направен опит да се подмени българската кандидатура?", заяви Вигенин.

Мнозинството в пленарната зала обаче отхвърли предложението на БСП. Novini.bg припомня, че днес премиерът Бойко Борисов е извън София. Заедно с унграския си колега Виктор Орбан той е на инспекция на българо-турската граница.

Междувременно още едно решение на парламента ядоса БСП. Депутатите отхвърлиха предложението в дневната програма да бъде включено за разглеждане предложението им за увеличаване на помощите за децата с увреждания. Затова народните представители от левицата вкупом напуснаха демонстративно пленарната зала.

Водещи новини

Още новини