Каракачанов: Трябва да сме активен фактор на Балканите

Булфото
share

Интересите на България - и стратегически, и политически, са на Балканите, тук трябва да сме активен фактор. Това каза в Русе лидерът на ВМРО и съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов.

Според него България не е фактор, който трябва да се меси в световната политика и да се "грижи за демокрацията в Близкия Изток, Африка или Средна Азия". По думите му приоритет на страната ни са българските граници, политиката на Балканския полуостров, защитата на населението му, както и едно по-активно сътрудничество не само със страните членки на Европейския съюз и на НАТО, а и с държавите на Изток, като Русия, Китай и Индия.

Каракачанов посочи какви са разбиранията му в областта на сигурността и външната политика. Според него България трябва да разчита за сигурността си на собствените си структури, а външната й политика да е балансирана на основата на българския национален интерес. По думите на Каракачанов необходимо е в най-скоро време да се завърши оградата на границата, която според него не е седем, а над 60 километра, и да се подсили там съставът от армията с до пет-шест хиляди военнослужещи, които да подпомагат полицията.

Водещи новини

Още новини