БСП настоява за баланс във външната политика

Булфото (Архив)
share

През новия парламентарен сезон БСП ще търси баланса във външната политика, както и победа на предстоящите президентски избори.

Това обяви депутатът Филип Попов, който коментира, че левицата ще продължи със своите законодателни инициативи и ще предложи алтернативен бюджет за 2017 г., съобщиха от пресцентъра на БСП.

Пред "Фокус"  той коментира и темата за националната сигурност на България. По думите му политиката на правителството за справяне с мигрантската криза е неадекватна.

Попов подчерта, че продължава да се изгражда оградата, но че четири пъти се увеличи нейната цена. Социалистът припомни, че до момента са построени около 90 километра, общо с тези, които са построени по време на правителството на Пламен Орешарски. На практика за няколко месеца са завършени 30 километра, а цялата ограда е 170 километра.

"Искахме господин Борисов да дойде в Народното събрание и да обясни, кой му е дал мандат, какво са разговаряли в Турция и в Германия? Какви са договорките? Защо той отстъпва от определените позиции, които малко преди това е заел, по отношение на облекчения визов режим на турски граждани, по отношение на реадмисията? Липсва разделение на властите в момента в България”, категоричен бе Попов.

Водещи новини

Още новини