Бъчварова дава обяснения пред парламента за екстрадицията на Бююк

  • 08 септември 2016 19:40

  • 3826
  • 0
Бъчварова дава обяснения пред парламента за екстрадицията на Бююк
© Булфото/Архив

Предаването на Абдуллах Бююк на турските власти ще е една от темите на утрешния парламентарен контрол. Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. ще отговори на въпрос, зададен и от депутата Жельо Бойчев във връзка с този казус.

Бююк бе екстрадиран в Турция в началото на август. Случаят бе съпроводен със сериозни съмнения за нарушаването на правата на турския бизнесмен. Имаше обвинения, че България е направила компромис пред Ердоган, тъй като се смята, че Бююк има общо с Фетхуллах Гюлен, когото турските власти обвиняват в организацията на военния преврат.

Утре Бъчварова ще отговаря на въпроси и за охраната на българската граница. Тя ще запознае депутатите и с данните за извършени повторни престъпления от криминално проявени лица.

БСП пък отново ще питат вицепремиера за мерките срещу контрабандата през 2016 г.

В петъчния парламентарен контрол участие ще вземат и вицепремиерът Меглена Кунева и министърът на култура Вежди Рашидов, както и военният министър Николай Ненчев и спортният Красен Кралев.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3826 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини