Радан Кънев: Свидетели сме на окончателния разпад на българската левица

Булфото
share

Свидетели сме на окончателния разпад на българската левица. Това заяви днес на пресконференция в Сливен председателят на ДСБ Радан Кънев.

По думите му, случилото се през последните два дни, а именно елиминирането на кандидата за президент на левицата - ген. Румен Радев от партията, която го е издигнала, е само епизод от филм с предизвестен край.

Според Кънев, десницата в България е изправена пред голяма отговорност преди и след президентските избори, като е необходимо да се проследи какво става с доминиращата партия - ГЕРБ. "Наблюдавам ясна тенденция ГЕРБ да замести българската левица като политически представител на олигархията. Виждаме процес на разграничаване от политиката на сътрудничество в рамките на ЕС и НАТО, както и ясен курс на договаряне с авторитарните режими в Турция и Русия", каза Кънев. Затова, според него, отговорността на десницата е да победи БСП и кандидата на националистите и да се яви на президентските избори на балотаж с ГЕРБ.

Относно кандидатурата на десницата, Радан Кънев посочи, че тя трябва да е стабилна, да бъде коректив на правителството, а не слугинаж. Според него Реформаторският блок трябва да върви към единство зад гражданските си кандидати, пише БТА.

Водещи новини

Още новини