Андрей Райчев: ГЕРБ ще плати висока цена, ако Борисов стане президент

share

ГЕРБ ще плати висока цена, ако Бойко Борисов стане президент. Това коментира в сутрешния блок на Радио „Фокус“ социологът Андрей Райчев. Според него има твърде много аргументи, които биха разубедили премиера да се включи в президентската битка.

„Цената е много висока – избори, а ГЕРБ едва ли ще спечели с абсолютно мнозинство, най-вероятно ще трябва да се правят пак коалиции. Той ще изгуби и властта в ГЕРБ и от всички тези неща в партията ще започнат разпадащи тенденции“, обясни социологът. По думите му едва ли ГЕРБ ще се разпадне, но безспорно след смяната на толкова силен лидер, ще последват някакви процеси.
„Всичко това спира Бойко Борисов. Той затова не е обявил кандидатурата си и се колебае“, заяви Андрей Райчев.

„За разлика от много наблюдатели, аз не мисля, че той тактически се колебае или изчаква последния момент. Борисов просто не е решил“, каза още социологът.

Според него премиерът, от една страна, смята, че е време да стане държавен глава, а от друга – не е ясно какво би се случило, ако напусне поста си на министър-председател.

Андрей Райчев коментира още, че ако Бойко Борисов бъде избран за президент, управляващата коалиция трудно би просъществувала.

Водещи новини

Още новини