СОС избира утре временно изпълняващ длъжността кмет на район "Младост"

Novini.bg
share

Временно изпълняващ длъжността кмет на район "Младост" избира утре Столичният общински съвет /СОС/ на извънредна сесия.

Вносител на доклада е председателят на СОС Елен Герджиков. Досегашният кмет на района Цвета Авджиева подаде оставка, поискана й от ръководството на ГЕРБ след протести на граждани срещу застрояването на детска площадка в ж.к. "Младост" 1.

До провеждането на изборите за нов кмет на района трябва да бъде избран временно изпълняващ кмет. Днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че според нея изборите трябва да са заедно с президентските, за да не се харчат излишни средства. Има такава възможност, но зависи от датата, която президентът ще насрочи, посочи кметът. Тя обясни, че Общинската избирателна комисия трябва да вземе решение и да го представи на Централната избирателна комисия.

Важно според кмета Фандъкова е СОС да назначи временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост", за да може районната администрация да продължи да работи и да изпълнява ангажиментите си към гражданите. Временно изпълняващ ще бъде един от двамата заместник кметове, каза Фандъкова. Двамата зам.-кметове са Ганетка Николова и Александър Лукаров.

Водещи новини

Още новини