„Движение 21“: Правителството води БДЖ към фалит

Булфото Архив
share

Това правителство води БДЖ до умишлен палеж, обявиха от ''Движение 21“. От партията на Татяна Дончева изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов и транспортният министър Ивайло Московски, в което настояват за обяснения какво се случва в железницата. Копие от писмото е изпратено и до ръководството на дружеството.

''Железопътният транспорт е обявен за приоритетен в Европейския съюз като сухопътен вид транспорт, който щади околната среда, по-достъпен е за гражданите, осигурява свързаност на отдалечени региони, но правителството продължава да пренебрегва този факт'', смятат от „Движение 21“.

Оттам недоволстват, че за миналата година единствено България от всички страни членки на ЕС отчита спад от 5% на превозените пътници по родните жп линии. Ръководството на партията приема като неубедителен аргумента за инцидентното преустановяване на пътническите превози по 11 отсечки, включващи основни направления, мотивирано с липса на локомотиви и внезапната нужда от ремонт на наличната техника.

Водещи новини

Още новини