Цветанов: В момента в света се води война

Булфото (архив)
share

Ставащото през последните дни е война срещу демокрацията и правовия ред. Ние трябва да бъдем притеснени, но не и да се страхуваме. Трябва да търсим правилните политики за противодействие.

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ Цветан Цветанов от ГЕРБ. Най-важното е да се намери начин за справяне с "Ислямска държава". Те загубиха доста територии и сега започват една безпощадна война. Проблемът се корени и в неспособността за интеграция в Европа на млади и радикализирани мюсюлмани, които заминават и се бият на страната на ИД. Българският антитерористичен закон има за цел да се справи с тези проблеми. Не трябва да се подхожда с недоверие към политиците по отношение на този закон. Всички се опитваме да черпим опит от държавите, които са минали по този път. Със сигурност ни чакат тежки времена, прогнозира Цветанов.

Той коментира и темата за президентските избори. В ГЕРБ все още не сме на вълната за кандидат-президентската кампания. Най-важното е да има стабилност. Ние търсим обединител на нацията. След последните парламентарни избори показахме, че сме помъдрели. 2013 г. и 2014 г. бяха изключително показателни за това, което не трябва да се случва в българския парламент. Тогава имаше огромна конфронтация и противоречия, неща, които сега ГЕРБ се стреми да избегне и да води национално отговорна политика. Ние сме избрали своя път - силна и обединена Европа, спазване на всички евроатлантически ценности и диалог с Русия, разкри Цветанов.

Водещи новини

Още новини