Борисов към министрите: Никак не ни е лека ситуацията, случи ви се да министерствате в най-тежки вре

Булфото (архив)
share

Полагаме огромни усилия съвместно да решаваме проблемите, пред които се изправя държавата.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на дискусия на днешното правителствено заседание, съобщиха от правителствената пресслужба. На него министърът на отбраната Николай Ненчев благодари за оказаната подкрепа от страна на премиера Борисов във връзка с реализацията на инвестиционните проекти в сферата на отбраната. „Постигнахме изключително сериозни резултати. Не случайно и по време на срещата на върха във Варшава получихме изключително висока оценка за пръв път от толкова много време. Казвам го с цялата си отговорност, нищо от това не бих постихнал сам, ако нямах вашата подкрепа“, отбеляза министър Ненчев.

Министър-председателят даде добра оценка за реакцията на правителството и службите във връзка със събитията в Турция. „Включително и ние с Ненчев, Митов, службите, направихме изявление, което беше премислено много внимателно, на базата на информацията, която получавахме за развоя на събитията“, подчерта министър-председателят.

Той обясни, че към момента обстановката на българо-турската граница е спокойна. „Надяваме се цялата международна световна общност с натиска, който оказва, да помогне за спазването на свободата и правата на хората в Турция. Дори и да са виновни в нещо, има начин, по който да бъдат задържани и съдени, без насилие и без кръв“, посочи министър-председателят. „Никак не ни е лека ситуацията и затова действително искам да сте сигурни, че ви се е случило да министерствате в най-тежки времена“, добави още премиерът Борисов.

Водещи новини

Още новини