Нинова с ултиматум към Борисов: Давам Ви 48 часа да обявите личната си кандидатура за президент (вид

Булфото (архив)
share

Положението в правителството става все по-зле. Бойко Борисов говори едни неща за Черно море, а министрите му зад гърба му съвсем други.

Това каза на трибунка в парламента председателят на БСП Корнелия Нинова. Премиерът настоява Черно море да стане демилитаризирана зона, но в същото време Николай Ненчев и Даниел Митов преговарят за създаването на общ Черноморски флот. Тези хора ще вкарат България във война. Борисов да вземе нещата в свои ръце и да каже ясно и точно: Положението в коалицията е тежко, не мога да се справя и да контролирам министрите си и да подаде оставка, категорична беше Нинова.

Ние настояваме и искаме Черно море да бъде обявено за демилитаризирана зона. Не подкрепяме Бойко Борисов по абсолютно никакъв начин. Той си играе на популизъм и вдига рейтинга на партията си преди президентските избори. Аз съм убедена, че в пленарна зала ГЕРБ ще гласуват "против" двата законопроекта за АЕЦ "Белене" и за демилитаризирането на Черно море. Това за пореден път ще докаже, че той е демагог, заключи червената лидерка.

Нинова даде и 48 часа на премиера да обяви личната си кандидатура за президент на България. По този начин тя отговори на отправеното й от него предизвикателство да се кандидатира за държавен глава. Нинова посочи, че ако Борисов влезе в президентската надпревара, ще участва и тя. Г-н Борисов, давам Ви 48 часа да обявите личната си кандидатура за президент на България. Ако го направите, веднага свиквам Национален съвет на БСП и ще поискам номинацията на партията за моето име. Ще Ви дам тази битка и ще разговаряме в НДК в нощта на изборите кой кой е. Ако не го направите, ще считам, че просто дуете перки и Ви е страх по тази тема, закани се Нинова.

Водещи новини

Още новини