Николай Ненчев и ген. Константин Попов ще участват в срещата на върха на НАТО

Булфото
share

Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще участват в Срещата на най- високо равнище на НАТО във Варшава днес и утре, 8 и 9 юли 2016 г.

Българската делегация за форума ще бъде водена от президента Росен Плевнелиев.

Форумът идва в решителен за Алианса момент. НАТО е в процес на адаптация към променената среда за сигурност, като остава ангажиран с изпълнението на трите си основни задачи: колективна отбрана, управление на кризи и сигурност чрез сътрудничество.

На Срещата на Върха във Варшава ще бъдат взети важни решения за укрепването на сигурността в Европа чрез изграждане на способности за модерно възпиране и отбрана. Ще бъдат разгледани възможностите за допълнително укрепване на стабилността отвъд границите на Алианса чрез развитие на сътрудничеството с партньорите и тяхното подпомагане.

В рамките на срещата министърът на отбраната, заедно с президента и министъра на външните работи на Република България, ще вземе участие в заседанията на Северноатлантическия съвет във формат „Държавни и правителствени ръководители”. Министър Николай Ненчев ще участва в работна вечеря на 8 юли и заседание със страните-партньори от Инициативата за повишаване на оперативната съвместимост на 9 юли във формат „министри на отбраната”.

Водещи новини

Още новини