Андреев намекна за разчистване на лични сметки за казуса с АЕЦ "Козлодуй"

share

"След думите на Георги Кадиев от вчера, съм тук, за да обясня много неща. Днес колеги от ГЕРБ ми съобщиха, че има сигнали, които ще дойдат при нас, свързани с фамилията Кадиеви. Това не означава на всяка цена, че са виновни. Те ще бъдат дадени на съответните институции за проверка. Преди време господин Кадиев ме вкара във филм, в който аз не участвам, става въпрос за едно друго предаване на тема корупция."

Депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на комисията за борба с корупцията Методи Андреев намекна за разчистване на лични сметки между независимия депутат Георги Кадиев и бившия шеф на АЕЦ „Козлодуй” Димитър Ангелов.

В подкрепа на тезата си той посочи, в студиото на „Лице в лице", получени данни в комисията за конфликт на интереси, показващи взаимоотношения между атомната централа и фирма на съпругата на независимия депутат.

Нов щрих в конфликта внесе депутатът от ГЕРБ. По думите му в комисията, която оглавява, има данни за укриване на данъци на фирма, собственост на съпругата на Кадиев. Друг сигнал сочи за привилегировано отношение на същата фирма спрямо конкурентите в търговията с тока от АЕЦ.

Андреев намекна, че явно Кадиев има лични отношения с Димитър Ангелов и тепърва постъпилата информация ще бъде анализирана и изпратена към съответните органи.

Водещи новини

Още новини