Депутати искат да се криминализира проповядването на нацистка и комунистическа идеология

  • 28 юни 2016 14:43

  • 1501
  • 6
Депутати искат да се криминализира проповядването на нацистка и комунистическа идеология
© Novini.bg

Проповядването на нацистката и комунистическата идеологии да се запишат редом до фашистката идеология и радикалния ислям като антидемократични и да се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба до 5 000 лева. Това предвиждат внесените от трима депутати - Петър Славов, Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на (РБ), и Методи Андреев (ГЕРБ), промени в Наказателния кодекс, съобщават от РБ.

Историята е доказала, че по своята античовешка и антихуманна същност и жестокост идеологии като комунистическата и нацистката не отстъпват на фашистката, се посочва в мотивите на тримата автори на поправките.Те припомнят, че в България още през 2000 г. комунистическият режим е обявен за престъпен със закон.

Според Славов, Димитров и Андреев действащата норма в НК оставя впечатлението, че фашизмът е най-антидемократичната и най-антихуманната от всички антидемократични идеологии и затова е и изрично упоменат. Депутатите отбелязват още, че приемането на предлаганите промени, наред с текстовете за обявяване на проповядването на радикалния ислям за престъпление, в сегашната сложна геополитическа обстановка следва да покаже, че за нас ценностите на свободата и обединена Европа не са просто кухи фрази, а осъзнат демократичен избор и всеки опит за тяхната насилствена и недемократична подмяна от радикални и ксенофобски течения ще бъде преследван с цялата строгост на закона и пресичан още в зародиш.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1501 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Гост

2016.06.29 | 10:30

6
А какво ще правим с проповядването на педерастията ? То не бяха паради , защитници и подръжка на всяко ниво .

2016.06.29 | 02:07

5
Нацизмът всъщност е националсоциализъм и е изроден като всеки социализъм, особено руския. В България досега никога не е имало фашизъм и още няма, той е параван на комунистите/социалистите в кулоарите да промиват мозъци срещу несъществуваща идеология в България.
SYX NA SPERMOQDA BOIKOYGLY PEDERASA DOGANOV

2016.06.29 | 02:06

4
KURVIIIIIIII DAVI IBA MAIKATA
Гост

2016.06.29 | 02:06

3
Специално пък тия тримата мишоци да се скрият
Йосиф Джугашвили

2016.06.29 | 02:06

2
Комунизъм = фашизъм ! Особено извратения руски комунизъм -- това е чиста проба фашизъм !
gost

2016.06.29 | 01:48

1
da gi mahat vsi4ki jalki i izmisleni ideologii, NO ZA NACIZMA I DUMA DA NE STAVA , mai dosta drebni dushi4ki ot parlamenta gi e strah i zatova gledat da se zastrahovat ta globi ta zatvori, i da nqmame izbor , i da izbirame izmejdu ve4e sashtestvuvashtite im 2, 3 partii koito upravlqvat i samo si premqtat topkata, taka s godini edno i sashto i samo prikaski i laji, STRAH STARH, NQKOI IMA STRAH OT NOSHTA NA DALGITE NOJICI..........

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини