Дянков към Нинова: Не знаете английски, не знаете математика

share

В доклада на европейската банка за развитие пише, че страната ни е на 5-то място по развитие. В доклада пише, че възстановяване на икономиките в Източна Европа и конкретно на България ще бъде умерено.

Това отговори в народното събрание финансовият министър Симеон Дянков на въпрос на Корнелия Нинова какви мерки предприема правителството за подпомагане на населението в условията на криза.

Приемате ли увеличаването на доходите като антикризисна мярка и кога ще изплатите на фирмите това, което им дължите - това бяха конкретните въпроси на Нинова.

"Г-жо Нинова, ако знаехте английски, щяхте да прочетете в доклада на ЕС за финансовата политика на България, че конкретни мерки се вземат. Но вие явно не сте научила английски, така, както не сте научила математика", отговори Дянков. По думите му данъците не са увеличавани, а песиите ще бъдат увеличени.

Увеличихме минималната работна заплата от 1 септември, а сега от 1 май я увеличаваме отново, което се казва увеличаване на най-слабите социални групи, уточни финансовият министър.

България е една от само две държави в ЕС, която не увеличи данъците, което означава, че остават повече пари в домакинствата, което говори за една добра финансова политика, допълни Дянков.

Нашето правителство е отговорно и затова ще бъде дълго време на власт, категоричен беше финансовият министър Симеон Дянков.

Водещи новини

Още новини