Валери Симеонов: Напълно е възможно разширяването на патриотичен блок

share

Напълно е възможно разширяването на патриотичен блок, фронт или група партии, които изповядват патриотичните ценности.
Това каза председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов в предаването „Сутрешен блок” на „България он еър”.

„Няма правилник кога точно да се обявят кандидатурите за президент. Всеки си прави сметка, че колкото по-рано извадиш някой кандидат, толкова по-рано го слагат на мишената на стрелбището и започва обстрела”, посочи той. „Нашата кампания може да се проведе буквално за 20-30 дни максимум.

България не е голяма държава. 28 области за 28 дни, да не говорим, че някъде може и по две области да бъдат обиколени”, коментира председателят на ПГ на ПФ. На въпрос дали е трудно да се изберат правилните лица Валери Симеонов посочи, че просто е много рано за обявяване на кандидатурите.

Във връзка със срещата между Патриотичния фронт и Атака той обясни, че човек трябва да е готов да загърби личните отношения в името на по-висши и отговорни цели. „В случая нямаше да е добре да робуваме на всичко, което се е случило и на своите лични отношения, които засега не са променени, и да откажем такъв разговор, какъвто ни беше предложен от г-н Сидеров”, коментира Валери Симеонов.

„Напълно е възможно разширяването на патриотичен блок, фронт или група партии, които изповядват патриотичните ценности. Ние това сме го направили още преди изборите 2014 година, когато бяхме събрали под знамето на ПФ, ако не се лъжа 12 или 14 формации”, обясни председателят на ПГ на ПФ.

„Няма причина това да не се направи на следващите избори, на президентските или на по-следващите. За нас е въпрос на кауза и на изпълнение на синовен дълг да се опитаме по-някакъв начин да облекчим положението на страната. От тази гледна точка е нормално всички, които са с патриотична насоченост да търсят обединението”, уточни Валери Симеонов.

„Още преди изборите 2014 категорично сме заявявали, че сме готови да седнем на масата за преговори и да подкрепим всяко добро начинание за България и да разговаряме с абсолютно всяка българска партия, с изключение на не българската партия ДПС, сега вече е ДОСТ”, подчерта той.

Водещи новини

Още новини