Първанов: Ще се борим за победа на президентските избори (видео)

Булфото (архив)
share

Лидерът на АБВ Георги Първанов заяви днес на пресконференция, че партията все още няма определена кандидат-президентска двойка за предстоящите избори, предаде репортер на Novini.bg.

"Едно е ясно - кандидатът на АБВ ще бъде доказан държавник и ще бъде избираем. Познавам достатъчно политици в нашата партия, които притежават този профил", продължи Първанов. "Категорично мога да заявя, че на есен ще се борим да спечелим президентските избори. Тенденцията за сблъсък между лявото и дясното на президентския вот не е добра нито за институцията, нито за държавата. За нас е важно да има диалог. Изпълва ме със скептицизъм тенденцията за по-остри и негативни изказвания към АБВ от страна на представители на "Позитано" 20", допълни той.

Първанов коментира и днешното изказване на премиера Бойко Борисов, в което той заяви, че АБВ е излязла от властта заради амбициите му да се кандидатира за президент. "Ако министър-председателят предпочита да тълкува действията на АБВ по този начин, така да бъде. Няма да споря с него. Ако Борисов желае, ще му изпратя доклада, който изнесох на конгреса на АБВ. В него на дълго, широко и дълбоко обосновах акта на АБВ за излизане от изпълнителната власт. Ако кабинетът беше оздравен и беше получил нова сила и перспектива, нищо не пречеше на АБВ да остане във властта”, заяви Първанов.

Лидерът на АБВ разкри и новите лица в Изпълнителното бюро на партията. "Профилът на бюрото става почти същият- зам.-председатели остават Ивайло Калфин, Румен Петков и проф. Борислав Борисов. Новите членове са Мариана Тодорова, Марин Киров, който и досега координираше работата по правно осигуряване, Владимир Елезов, Георги Димитров, който е бивш дипломат и бивш главен секретар на МВР. Националният съвет даде мандат на изпълнителното бюро да води преговори с политически партии за общи законодателни инициативи, както и за издигането на общ кандидат-президент. Избрахме и нов предизборен щаб на АБВ начело с Румен Петков”, завърши Първанов.

Водещи новини

Още новини