Ето кои са в новото ръководство на БСП, Миков отказал на Нинова (обновена)

Булфото
share

Цялото Изпълнително бюро на БСП, предложено от новия председател на партията Корнелия Нинова, бе избрано от пленума на социалистите.

За заместник-председател на НС на БСП е избран Стефан Данаилов. Предложих малко и различен и новаторски подход при избор на Изпълнително бюро. Оставих заместник-председателските и секретарските места незаети, посочи Нинова.

Тя заяви, че дава изпитателен срок на Бюрото, и благодари на Стефан Данаилов. Надявам се, че неговото присъствие, неговото заместник-председателско място ще гарантира и морала и внимателните стъпки с общуването и с обкръжението ми, каза Нинова. По думите й, той засега е единственият заместник-председател.

Имаме нужда от цялото богатство на партията и се опитах в това Изпълнително бюро да съчетаем това богатство на партията. Умишлено съм търсила хора, които могат да бъдат коректив, които са ме критикували в години и се надявам да продължат да го правят. Нямаме нужда от екип, който мисли еднакво и вървим само, ласкаейки се един друг. Одобрихме съветите и комисиите със съответните техни председатели, с график за работа. Новоизбраните съвети започват да събират експерти извън нас, с които започваме да разработваме алтернативния план за България. Веднага започваме изнесените заседания на новото Изпълнително бюро, каза лидерът на БСП, като уточни, че мястото му не е в София.  Първото заседание ще бъде другата седмица в Благоевград, обяви Нинова.

Ако БСП ще променяме политиката в държавата, то трябва да дадем личен пример как се прави това. Народът ни мрази политиците заради привилегиите и пропастта между богатството и облагите и бедността и мизерията в страната. Мисля, че на БСП й отива първа да даде личен пример за отказ от привилегии. Става въпрос за 200 хиляди лв. досегашни разходи за ИБ. Тези пари се пренасочват още от другата седмица към структурите по места. Това е част от ангажиментите ни да стабилизираме организационно и финансово структурите, да им покажем, че те са важните,че там ще се правят политиките, че там ще се коват кадрите, посочи Нинова. По думите й, обиколките на представители на ръководството на социалистите целят освен да покажат това на структурите, да им да дадат самочувствие и да ги мобилизират за подготовка за предсрочни избори и президентската кампания. Тя поясни, че отнема привилегиите за заплати, коли, бензин, телефони. Ще работят без заплати, без служебни автомобили, добави Нинова.

Поканих Михаил Миков и той ми отказа, каза лидерът на БСП в отговор на въпрос дали е поканила Михаил Миков в състава на Изпълнителното бюро. Каза ми, че като нов ръководител, председател на Националния съвет, аз да си избера нов екип и той не би искал да ми пречи, заяви Нинова, като уточни, че ръководството е ново с изключение на Деница Златева, която е присъствала в предишното бюро.

Ето резултатите от поименното и тайно гласуване:

Бриго Аспарухов - 194 гласа

Стефан Данаилов - 160 гласа

Александър Симов - 140 гласа

Радослав Гайдарски - 139 гласа

Костадин Паскалев - 136 гласа

Валери Жаблянов - 130 гласа

Илияна Йотова - 128 гласа

Калоян Паргов - 127 гласа

Драгомир Стойнев - 127 гласа

Кирил Добрев - 126 гласа

Крум Зарков - 124 гласа

Весела Лечева - 120 гласа

Деница Златева - 120 гласа

Красимир Янков - 116 гласа

Юрий Асланов - 109 гласа

Георги Гергов - 109 гласа

Водещи новини

Още новини