Фандъкова: Изненадах се от оставката на Калфин

Булфото
share

Няма да скрия, че се изненадах от оставката на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверката на ремонта в Първа Акушеро-Гинекологична Болница „Света София“, предаде „Фокус“.

„Няма да скрия, че се изненадах от оставката на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин. Ние сме работили много добре, виждали сме се и сме се чували по конкретни казуси и той винаги е бил изключително кооперативен и отворен към проблемите, така че искам да му благодаря за сътрудничеството. Да се надяваме, че ще продължим по същия начин и с новия социален министър“, коментира Фандъкова.

„Заедно със социалното министерство изпълняваме проекта за дейността по изградените центрове за настаняване от семеен тип на деца с много тежки здравословни проблеми. Този проект се финансира от програмата, която се управлява от социално министерство, а самите центрове бяха изградени от ОП „Регионално развитие“.

Сътрудничеството и координацията, които се получиха между двете министерства и Столичната община бяха отлични и ни дадоха възможност да осъществим този проект, който е важен не само за София, но и цяла България”, допълни тя.

„Там има много тежки случаи, деца с много сериозни здравословни проблеми и не е лесно да се работи в тези центрове“, заяви още Фандъкова. Тя не отговори дали към момента има ясното за това кой ще наследи министър Калфин на поста като социален министър.

Водещи новини

Още новини