Мария Стоянова стана шеф на СЕМ

share

Членът на Съвета за електронни медии Мария Стоянова беше избрана за негов председател на извънредно заседание на регулатора. Тя беше предложена от Бетина Жотева и София Владимирова.

"За" Стоянова да поеме поста гласуваха 4-ма от членовете на СЕМ, като „против” беше единствено Иво Атанасов. До гласуване на нов председател на СЕМ се стигна след като мандадът на част от членовете му изтече, а предишният дългогодишен председател Георги Лозанов подаде оставката си с мотив, че не желае да учсатва по никакъв начин в гласуването на нова медия под шапката на „ПИК Броудкастинг”.

Мария Стоянов е официален представител на България в Групата на европейските медийни надзорници /ERGA/.

Започва кариера си през 1995 г. в Дарик радио, като по-късно продължава обучението си в Европейската журналистическа Академия в Австрия. В периода 2000 – 2001 специализира в Германския Бундестаг като сътрудник на дългогодишния председател Рита Зюсмут и на бившия министър във втория кабинет на Ангела Меркел Дирк Нийбел. През август 2003 г. се присъединява към БНТ, а през февруари 2004г. оглавява кореспондентския пункт на Националната телевизия в Берлин.

Водещи новини

Още новини