Жена да оглави БСП и предсрочни избори, поиска Корнелия Нинова

Булфото
share

Един от основните претенденти за поста председател на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова заяви преди началото на конгреса, че би било добре жена да оглави БСП.

Тя заяви, че ако спечели избора за ръководство на партията, първата й задача ще бъде организационната промяна в БСП, която включва засилване на структурите и организациите по места, след което веднага да започнат разговори с ляво мислещи хора извън БСП.

Нинова обясни, че това са съюзи на майки на хора с увреждания, патриотични съюзи и всички тези, които имат нужда лявото да ги поведе.

С тях именно следва да бъде направен национален план, който да представлява алтернатива на това управление в България. „Заедно с тях да вървим към предсрочни избори”, заяви Нинова, цитирана от Нюз.бг. Тя каза още, че все още не са обсъждали кандидат за президент.

По думите й това ще стане след конгреса. Според Нинова е необходимо след конгреса на партията БСП да излезе с по-големи шансове и да бъде по-силна, за да поведе след себе си много ляво мислещи хора и заедно с тях да промени България.

Водещи новини

Още новини