Михаил Миков: Еднодневният трудов договор е абсурд! (галерия+видео)

Булфото
share

Еднодневният трудов договор, въведен от правителството на Бойко Борисов, бе определен като абсурд от председателя на БСП Михаил Миков, предаде агенция Фокус.

"Днес в София започна традиционното шествие, посветено на 1-ви май, международния ден на труда. Днес тук и на много места в България сме заедно. Социалисти, социалдемократи и комунисти – всички хора, които смятат, че правото на труд е свещено. Честит 1 май, празникът на труда, празникът, на който цял свят Европа и България, тези, които създават правата са на улицата", каза лидерът на БСП.

"Независимо дали е Великден, независимо дали е празник, независимо дали е хубаво и лошо времето, защото последните 30 години независимо в Европа и света правата на труда се смачкват, защото последните 30 години неолибералната доктрина направи така от социалната държава да отстъпи. Затова днес тук и на много места в България сме заедно. Социалисти, социалдемократи и комунисти – всички хора, които смятат, че правото на труд е свещено”, уточни Миков.

"Скъпи другари, това означава за България, че бе въведен от това правителство еднодневният трудов договор. Един абсурд, който е пробив в трудовото законодателство. Бяха отнети онези 10% увеличение на работещите бедни", продължи Миков. По думите му, днес българският работник получава четири пъти и половина по-малко от средния европеец. С възгласи „БСП” стотици присъстващи на шествието посрещнаха Михаил Миков.

Водещи новини

Още новини