Валери Симеонов разкри причините за изненадващата визита на премиера в НС (обновена+видео)

Булфото (архив)
share

Поводът за тази пресконференция е приемането на промените в Изборния кодекс. Вчера имаше много реакции срещу задължителното гласуване. Поисках среща с колегата Цветан Цветанов, а той от своя страна предложи на срещата да дойде и премиерът Бойко Борисов.

Това каза на трибунка в парламента съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, предаде репортер на Novini.bg. Той разкри подробности за днешната изненадваща визита на премиера в Народното събрание. Министър-председателят изслуша нашите аргументи и остави НС да решава. Изключително съм доволен, че беше прето и предложението, в чужбина да се гласува само в посолства и консулства. Благодаря на всички колеги, които подкрепиха това наше предложение. Искам да изразя голямата си неудовлетвореност, че никоя медия не каза, че задължителното гласуване е предложение на ПФ. Не искам колегата Цветанов и ГЕРБ да се радват на вниманието за задължителното гласуване. Това предложение беше залегнало в нашата предизборна кампания, разкри Симеонов.

Думата взе и другият съпредседател на патриотите Красимир Каракачанов. Знаете, че често съм критикувал ГЕРБ за липсата на диалогичност, но вчера и днес свършихме много добра работа. Не разбирам колегите от ДПС, които твърдят, че ще има нарушения на правата на избирателите в чужбина. Ще дам за пример Германия. Да сте чули ФРГ да иска да отваря изборни секции в чужбина? Това са несериозни неща, обясни Каракачанов.

Ще направим всичко възможно да въведем експериментално електронно гласуване, каза от своя страна Цветан Цветанов. Надяваме се това да стане още на президенските избори през есента. На база резултатите и на база техническите възможности при това експериментално гласуване ще се направят и съответните законодателни промени за въвеждането му на първите парламентарни избори, обясни той.

Водещи новини

Още новини