Петков: Не сме бламирали реформата в МВР

share

Министър Московски трябва да бъде поздравен за неговата воля за започване на разследването на корупцията в ДАИ. Това каза депутатът от АБВ Румен Петков в ефира на БТВ.

Надявам се, че двете корупционни схеми са станали известни на прокуратурата и не са били възпрепятствани, допълни Петков

„Не сме бламирали реформата в МВР“, категоричен бе политикът. По думите му същия упрек ни бе отправен и след неприемането на антикорупционния закон. „Това, че г-жа Бъчварова не е счела за необходимо да се срещне с представители, за да разясни реформата, показва липсата на диалог. Друг въпрос е напрежението, което се създава вътре в системата от тези промени“, посочи Петков. „Не се прави така“.

Ние гласувахме "въздържал се", припомни той.

Петков коментира думите на премиера, който заяви, че законът за МВР ще влезе в зала така или иначе. Петков заяви, че това ще е тест дали ще сринем МВР. „Ако реформата е окастряне на компенсациите на служителите в МВР. Нямаме ясна диференциация на дейностите на служителите. Всички разчитаме на тях“.

Румен Петков коментира и поредните граждански арести на границата. „Не е адекватно задържането на бежанци от граждани. Това е противозаконно“.


 

Водещи новини

Още новини