Румен Гечев: Офшорките са създадени от едрия бизнес, за да си перат парите

share

Офшорките са създадени от едрия бизнес, за да си перат парите. ЕС ни кара, когато променяме законите, да осигуряваме офшорките. Бедните и средната класа си плащат данъците, а едрият бизнес - не. Бедните издържат бюджета, а богатите си крият парите. Кой си крие името, ако му е чиста съвестта – плаща данъци, а си крие името и парите в офшорките. Това заяви Румен Гечев от БСП в ефира на БТВ.

„Това е легитимен инструмент като чадър, в който влизат десетки милиарди от наркотици, от проституция, от търговия с органи. Този политически чадър крие цинизма“, каза още той.

По думите му зоните трябва да бъдат закрити,а парите да се върнат там, където са били създадени.

Гечев бе категоричен, че в САЩ изборите струват около 3 млрд. долара за кампанията на републиканеца и на демократа. „Парите идват от големите корпорации, които си перат парите чрез офшорките. В Португалия например от 20 водещи корпорации, 19 са изнесли офисите си в офшорните зони. Не е тайна, че бизнесът финансира партиите. 80 на 100 от инвестициите у нас идват от офшорките“, каза още той и добави, че схемата от обръчи е добре известна и тя трябва да се разкъса.

„Всички трябва да плащаме данъци“, отсече още депутатът от БСП.

"Няма нищо случайно в досиетата "Панама", те имат възпитателно действие", обясни червеният депутат. Според него България е изобретателна страна и без да сме офшорна зона, хората си крият парите.

Водещи новини

Още новини