Цветанов: Службите полагат максимални усилия, за да се проверява всеки сигнал

Булфото
share

Мога да заявя категорично, че службите полагат максимални усилия, за да се проверява всеки сигнал, било то фалшив, нефалшив. Това заяви пред журналисти в парламента Цветан Цветанов /ГЕРБ/ - председател на Комисията по вътрешната сигурност и обществен ред в Народното събрание, по повод сигнал от вчера за заплаха в района на столичния хотел "Плиска". По думите му един сигнал може да установиш дали е фалшив, когато го провериш.

Той е категоричен, че специалните служби работят в постоянна, реална връзка с всичките си партньори по целия свят. "Затова го отдавам повече като опит за някакво внушение, но не и за един сериозен сигнал, който да може действително да създаде някакви предпоставки за някакви проблеми", заяви Цветанов.

По думите му живеем в свят, в който комуникациите се разпространяват в интернет пространството и във всички случаи трябва да имаме предвид това, което излиза и това, което има като информация. "Сами разбирате, че си има официални канали за обмяна на информация между службите и разбира се за допълнителна насрещна проверка в съответните държави, където би могла да излезе тази информация", допълни Цветанов.

Според него не трябва да се създава допълнително напрежение или страх в хората, защото точно това е целта на тероризма. "Целта на тероризма е да покаже, че няма граници", посочи Цветан Цветанов и акцентира върху случилото се във Франция и Белгия, пише БТА.

На въпрос дали България е подготвена за такива инциденти, Цветанов коментира, че заради това е било изслушването в ресорните парламентарни комисии вчера, което е продължило пет часа. "Знаете, че информацията е класифицирана, но смятам, че всички колеги бяха удовлетворени от това, което чуха и има други стъпки, които могат да бъдат предприети", заяви той.

Водещи новини

Още новини