Цветанов: Подходът в сектор "Сигурност" трябва да е централизиран

  • 07 април 2016 10:49

  • 1168
  • 1
Цветанов: Подходът в сектор "Сигурност" трябва да е централизиран
©

Сектор „Сигурност” трябва да има централизиран, а не децентрализиран подход . Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа пред журналисти в парламента във връзка с промените в Закона за МВР, които бяха обсъждани в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Цветанов уточни, че има парламентарна практика, която дава възможност на народните представители за внесеното от МС да провеждат диалог с изпълнителната власт и да се стигне до гарантирана устойчивост.

„Моля, Ви да не създаваме допълнително напрежение, защото сектор „Сигурност” в днешните условия, които има като предизвикателство пред страната ни и пред целия ЕС, повече от всякога се нуждае да бъде консолидирани и да подкрепим разумните решение, които могат да доведат до подобряване на работата. Нека да си припомни, че трябва да се ръководим от препоръките на ЕК”, обърна се Цветанов към журналистите.

„Създаването на Агенция „Пожарна безопасност и защита на населението” не съм видял никъде като препоръка на ЕК. ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и към настоящия момент и към бъдещ момент, както се предвижда също ще бъде на вертикален принцип на управление. Сектор „Сигурност” трябва да има централизиран подход, а не децентрализиран”, заяви Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. По думите му, другото което е било изложено като аргумент по време на обсъждането на промените в Закона за МВР в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред е било конкурсното начало. „Това беше една възможност на тези, които имат професионален опит явявайки се през една конкурсна процедура да могат действително да получат своето повишаване. Този процес трябва да бъде централизиран”, каза още той и припомни, че Народното събрание прие промени в Закона за държавния служител, където е предвиден също централизиран подход.

Последвайте канала на

Калина Христова
1168 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХХХ

2016.04.09 | 01:37

1
СМОТАНЯК

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини