Георги Харизанов: Шегата с опозиционността на ДСБ вече не е смешна и трябва да приключи

share

Шегата с опозиционността на ДСБ вече не е смешна и трябва да приключи. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Георги Харизанов от Института по дясна политика.

Все още има хора от ДСБ на високи длъжности в управлението. Те опозиция ли са? Това е несериозно. Ако не ти се работи и не ти се носи отговорност, събери си багажа и си отивай, или остани, но не се обявявай като опозиция, подчерта Харизанов.

В институциите лагери не трябва да има. Не може определен кръг от медии да казва: "Този е от нашите". Това е порочно и трябва да престане. Не говорим само за съда и прокуратурата, а за цялостното доверие в институциите. Правителството трябва да не интервенира вътре във властите независимите и да им подсигури условия за работа, коментира политическият анализатор.

По думите му, в управлението на държавата продължаваме да наблюдаваме "принципа на механичния резонанс" - "замазване на всички проблеми, бой по старите и френска любов на новите".

Съдебната реформа се минира с провокации и с постоянни критики. Тя обаче нито за миг не е спряла. В меморандума на ГЕРБ и Реформаторския блок ясно са записани стъпките за съдебната реформа и сроковете за осъществяването й. Това, което може да попречи на реформата, е постоянното слагане на пръст в колелата, каза още Георги Харизанов.

Водещи новини

Още новини