Цветанов: Даваме висока оценка на президента Плевнелиев

Булфото
share

Даваме висока политическа оценка на дейността на президента Росен Плевнелиев през изминалата година. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов ГЕРБ след традиционните политически консултации при държавния глава.

Според Цветан Цветанов, както президентът, така и Народното събрание са показали нов модел на политика. На срещата с Плевнелиев са били обсъдени различен кръг въпроси като закона за съдебната власт, както и антикорупционното законодателство, което скоро ще влезе в Народното събрание.

Депутатите са говорили и по темата за енергийна ефективност, като са дали висока оценка и на закона за енергетиката. По този повод Цветанов отбеляза, че към настоящия момент НЕК вече излиза на печалба.

Цветанов коментира и решението на Конституционния съд за здравната реформа на министър Петър Москов. Ще трябва да се съобразим с това решение, каза той и посочи, че здравната комисия в парламента ще си направи съответните изводи.

Зам.-председателят на ГЕРБ не пропусна да отбележи, че през 2015 г. са чувствително повишени здравните вноски от гражданите, които са достигнали 85 млн лева. В същото време НЗОК е приключила годината без дефицит. Представителите на ГЕРБ са дискутирали с президента и опасността заедно с бежанския наплив да възникнат потенциални здравни заплахи като опасност от зарази и епидемии.

Цветанов припомни, че само преди 2 седмици ВМА е презентирала пред три парламентарни комисии готовността за действия при такива заплахи, пише "24 часа".

Водещи новини

Още новини