Сидеров се помисли за Левски, ще създава като неговите комитети из страната (обновена+снимки+видео)

Булфото
share

Хиляди атакисти се стекоха от цялата страна на шествие в чест на 138-та годишнина от Освобождението на България, предаде репортер на novini.bg.

От сутринта започнаха да пристигат пред НДК в София автобуси с националисти.

Шествието се провежда всяка година на 3 март.

Лидерът на партия „Атака“ дойде с близо час закъснение. Той бе посрещнат с възторжени възгласи от своите привърженици, които вееха националния трибагреник, знамето на „Атака“ и руския флаг.

Докато чакаха своя лидер, атакистите изиграха няколко хора и изпяха доста възрожденски песни.

Днес отново те носят със себе си плакати, на които пише: „НАТО вън!“, „България иска мир с Русия“, „Стоп на окупацията“, „Долу турчина Борисов“.

Преди началото на шествието лидерът на „Атака“ съобщи пред насъбралите се журналисти, че днес в митинга ще се включи по покана на партията депутатът от Държавната дума на Русия Николай Валуев. Той е член на комитета за спорт и работа с младежта към руския парламент и е световeн шампион по бокс в тежка категория за периода 2005-2007 и 2009 г. във версия Световна боксова асоциация. Сидеров добави, че заедно с Валуев ще запалят свещичка в Руската църква. По-късно руският депутат ще се срещне и с Кубрат Пулев.

И днес Сидеров не пропусна да напомни, че е належащо България да стартира подготовка по излизането си от НАТО и да търси военно-политически съюз с Русия. „Само това може да ни спаси от мигрантите“, каза той и добави: „Може би милион ще се изсипят у нас. Готвят да превърнат България в бежански лагер“.

Лидерът на „Атака“ прогнозира и че съвсем скоро Европейският съюз (ЕС) ще се разпадне, като според него първо от съюза ще излязат държави като Румъния и България. „Затова ние трябва да изпреварим тези събития“, каза Волен Сидеров.

Шествието на Сидеров премина по „Раковска“, стигна до сградата на Европейския парламент, където лидерът на „Атака“ заяви, че сградата на институцията е една от най-грозните, нарече я стъклено безобразие в Стара София. Европаерламентът бе освиркан мощно от привържениците на Сидеров.
А лично лидерът на атакистите обеща на всички, че започва заедно със сподвижниците си да създава комитети като тези на Левски за излизането ни от ЕС и НАТО.



 

Водещи новини

Още новини