Цветанов: Премиерът показа ясна политическа воля за обществените поръчки

share

Премиерът показа ясна политическа воля, че няма да се търпят никакви спекулации по отношение на обществените поръчки. Трябва да се даде по-голяма гаранция за прозрачността им. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по повод спрените през тази седмица обществени поръчки за над 1 млрд. лв.

Премиерът не слага под съмнение направените процедури, а показа ясната политическа воля на правителството, която ще бъде подкрепена и от ГЕРБ, подчерта Цветанов.

По думите му, при спирането на търговете проблемът не е в липсата на средства, а в липсата на достатъчна информираност за начина, по който се конструират процедурите за поръчките.

Стабилността днес е много ясна. Имаме едно многообразие от осем политически партии в парламента. Стремим се законодателството, което приемаме, да бъде с повече парламентарна подкрепа, а и да постигаме консенсус по важните за държавата теми. Няма да се поддадем на абсолютно никакви предпоставки за дестабилизиране на страната, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

По думите му, в последно време се забелязва засилваща се тенденция за появата на клонинги на политически партии. Напоследък Радан Кънев е доста объркан в ежедневните си изказвания. За мен е важно, че имаме правителство, имаме подкрепа от Реформаторския блок и от Патриотичния фронт. По отношение на ДОСТ, в момента имаме намерения, но не би могло да се получи нещо по-различно от политическия проект на Касим Дал и Корман Исмаилов, коментира Цветанов.

Той посочи, че е рано да се каже каква ще е политическата съдба на новите политически проекти. Това ще покажат едни избори, заяви Цветан Цветанов.

Водещи новини

Още новини