Към момента няма задействена процедура за охрана на Мартин Димитров, обяви главният секретар на МВР

Булфото (архив)
share

Охрана на народен представител би могла да бъде дадена по Закона за НСО, такава процедура към момента не е задействана.

Това каза в Шумен главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов в отговор на журналистически въпрос, свързан с информацията, че спирачките на колата на депутата от РБ Мартин Димитров са били срязани, предаде БТА. Костов присъства днес на отчета за дейността на ОД на МВР-Шумен за 2015 година. "Колегите са извършили вече процесуално-следствени действия. От тук нататък всеки коментар, на който и да е участник в наказателния процес, без това да е санкционирано и съгласувано с наблюдаващия прокурор, е престъпление по действащия НПК", коментира главният секретар на МВР.

"Общественият интерес е важно нещо, но няма по-важно от това да се стигне обективната истина и да се въздаде възмездие. Тук често, за съжаление, тези две цели не кореспондират", заяви Костов.

Оценката за работата на шуменските полицаи е положителна. ОД на МВР - Шумен, е на девето място по разкриваемост на престъпленията и на 11-то място като натовареност сред останалите областни дирекции на полицията в страната, допълни главният секретар на МВР.

Водещи новини

Още новини