Политолог: КТБ е полигон на сатаната

share

В България публичната политика е продължение на организираната престъпност с други средства. Така политологът Антон Тодоров перифразира пред БНР известната мисъл „Войната е продължение на политиката с други средства“. Той заяви, че задкулисието е онова, което съсипва настоящето и бъдещето ни.

Антон Тодоров е автор на обемното изследване „Задкулисието на прехода“. Всичко в тази книга е на базата на архивни документи, обясни авторът. Девет от най-знаковите приватизационни сделки са били обект на изследване от Тодоров. По думите му, книгата разкрива философията на политическия бандитизъм.

Когато човек се запознае с фактите за т.нар. политически елит, виждаме хора, които притежават шест-седемцифрени суми в КТБ, коментира още политологът: "Това, което имаме от КТБ, е полигон на сатаната. Виждаме резултата от реализацията на дейността на задкулисието".

Ние сме на прага на правосъдна диктатура, отбеляза още Антон Тодоров: "Господин Бисеров е напълно оневинен и в същото време противоречива фигура като Яне Янев е осъден за втори път от представители на това, което той наричаше „енергийна мафия“. Това има доста асиметричен характер".

С работа на парче нещата няма да се решат, подчерта Тодоров относно съдебната реформа. Според него, трябва да се възстанови идеята за нова конституция под мотото „Нова архитектура на публичната власт в България“, защото в тази архитектура сега има изключителни пробойни и противоречия.

Водещи новини

Още новини