Мартин Димитров: Трябва да бъдат проследени всички виновни за източването на КТБ

  • 10 февруари 2016 08:36

  • 1398
  • 2
Мартин Димитров: Трябва да бъдат проследени всички виновни за източването на КТБ
© Булфото

"Трябва да бъдат проследени всички виновни за източването на КТБ и вероятно те са много". Това заяви депутатът от Реформаторския блок Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на в студиото на сутрешния блок "Здравей, България" на Нова телевизия ден след като синдиците на КТБ публикуваха списъците на партии, политици и магистрати, имали отношения с фалиралата банка.

Народният представител изтъкна, че тези данни не отговарят на въпроса кой е източил КТБ.

"Искаме публичните фигури, замесени в това, да объдат оповестени по веригата. След като ни отказаха се принудихме да заведем дело в съда. Ако имената, споменати в международното разследване, не бъдат разкрити, това може да доведе до конфликт на интереси. Представете си, че има мои колеги, които имат връзка с източването на банката. В момента те са в парламента и променят закони, с които могат да попречат на много неща", аргументира се Димитров.

Той призова публичните фигури с внушителни сметки в банката да бъдат разпитани за произхода на парите си и кога са си изтеглили депозитите.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1398 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Агент

2016.02.17 | 09:42

2
Мисля,че е прекалено късно да се пъфъффъръфффъъроследи, щом Маваро е пуснал пипалата си.

2016.02.17 | 09:42

1
Гарван ,гарвану ,око не вади !Яд те е ,че не си участвал ,а Мартинчо ?

Добави коментар

Водещи новини