Николай Младенов за случая "Боевски": Позор е за България

share

През последните 20 години не се е правило достатъчно, за да се развиват взаимоотношенията ни, за да имаме възможност за екстрадация.

С Бразилия такова споразумение нямаме, заяви в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия министърът на външните работи Николай Младенов.

Това, което може да се направи, евентуално след приключване на процеса, е някакво изключение за Гълъбин Боевски да излежи присъдата си в България, поясни външният министър.

Олимпийският ни шампион бе задържан с наркотици на бразилско летище в края на месец октомври.

Николай Младенов съобщи, че е разговарял преди дни с министъра на външните работи на Бразилия и го е помолил за максимално добро отношение и  добри условия за Гълъбин Боевски.

Министърът призна, че положението на Боевски е сложно, защото няма и български посланик в Бразилия.

Младенов призна, че случаят с олимпийския ни шампион носи страшно много негативи за България. "Тръгне ли една такава новина по световните медии, каквото и да се каже, както и да приключи един такъв процес, петното много трудно ще се изтрие от името на страната ни".

"Моето лично мнение е, че подобен тип обвинения са наистина позорни", заяви Николай Младенов и добави, че това не означава, че МВнР няма да направи всичко необходимо за Боевски.

"Нека да бъдем откровени към себе си, но когато такива обвинения се повдигнат за български гражданин, това е катастрофално за държавата ни", заключи Николай Младенов.

Водещи новини

Още новини