290 невалидни бюлетини на изборите в бунтовна Белица

share

Административен съд – Благоевград приключи броенето на бюлетините от втория тур на вота в община Белица, каза за Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин председателят на ОИК – Белица Даниела Генева.

По думите й, съдът е открил 290 бюлетини с нередности, за които ще трябва да се установи дали са действителни. По-голяма част от тях са в полза на Ибрахим Палев, каза Генева. Броенето на бюлетините започна вчера и приключи чак днес. Последно беше преброена секция №10 от село Лютово.

Очаква се в 7-дневен срок съдът да вземе решение относно жалбата за касиране на вота в община Белица. Вчера при преброяването само на една секция съдия Марияна Мицова установи 5 бюлетини с допълнително отбелязване. На първата бюлетина имаше успоредна черта на хикса, втората беше отбелязана със знак плюс, третата беше със знака х и чертичка в долния десен ъгъл, четвъртата бюлетина беше набелязана с черта извън полетата на кандидатите и при петата бяха съединени две от чертичките. На заседанието на 11 ноември бяха преброени само 4 чувала, като сред бюлетините бяха открити и такива отбелязани с точки.

Водещи новини

Още новини