Общината в Белица забрани протестите срещу ДПС - кмет

  • 03 ноември 2011 10:43

  • 2293
  • 0
Общината в Белица забрани протестите срещу ДПС - кмет
©

Община Белица не разреши провеждането на протести днес и утре. Уведомление от инициативен комитет „За Белица” за организиране на протест днес от 12.00 ч. е постъпило в Общинската администрация.

Това съобщи пред журналисти секретарят на кмета Сайде Джамбазка. Разрешение за провеждането на подобен протест обаче не е дадено, поради което в късния следобед вчера отново е постъпило искане, този път за провеждане на митинг за утре. И тази молба не е уважена. Джамбазка поясни, че мотивите за отказите са нарушаване на обществения ред и вандалските прояви след протеста, провел се в началото на седмицата. „След като бяха обявени резултатите от балотажа в Белица в центъра на града имаше множество вандалски действия – чупене на витрини, рязане на гуми на автомобили, счупени бяха и стъклата на клуба на ДПС.

Общинските служители и новоизбраните кметове бяха заплашвани. Служителите не можем да влезем в сградата на общината, живеем под невероятен страх”, каза Джамбазка. Тя посочи, че въз основа на тези прояви се позовават на член от Закона за събранията, митингите и манифестациите и забраняват провеждането на протести днес и утре. Джамбазка бе категорична, че в града има много голямо напрежение. Освен това се очаква днес новоизбраните кметове и общински съветници от община Белица да положат клетви в 14.00 ч. и да встъпят в длъжност. „Това също е една от причините за отказ за провеждане на протести. Не може отвън хората да протестират, а управниците да полагат клетва”, поясни секретарят.

Последвайте канала на

Novini.bg
2293 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини