Борисов направи Тодор Танев свой съветник

Facebook
share

При премиера Бойко Борисов е проведена неформална среща между представители на гражданската квота на РБ и досегашния министър на образованието и науката проф. Тодор Танев, предаде БНР.

По-късно през деня, в Бургас, където премиерът е на посещение, той коментира: С министър Танев се договорихме да продължи да работи като мой съветник в кабинета.

„Министър Танев е един изключително ерудиран човек”, категоричен бе премиерът. Борисов посочи, че Танев е с безупречна репутация в образователната система и научните среди. „Поради това, че екипът му и самият той не можа да комуникират с обществото правилно това, което възнамеряват да правят, възникна напрежение”, посочи той.

По думите на Борисов, оставката на Танев ще бъде депозирана вероятно в понеделник. „С министър Танев работя прекрасно и имаме прекрасни отношения и аз истински съжалявам. На мен втори път ми се случва един прекрасен експерт, корифей в своята област, да трябва да подава оставка и то по мое искане, заради това, че не можа да комуникира правилно в обществото това, което прави."

 Ще изчакам да минат всичките им преговори и тогава ще приема с радост това, което ми предложат, заяви Борисов по повод номинацията на Меглена Кунева за образователен министър.

В понеделник се очаква позиция на гражданската квота по издигната кандидатура на РБ на Меглена Кунева за поста министър на образованието.

Припомняме, премиерът Бойко Борисов поиска оставката на министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев и екипа му. В мотивите си министър-председателят подчертава, че това е станало заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора, като допълва, че ресорът трябва да бъде поет от друг. Изпълнителният съвет на Реформаторския блок издигна кандидатурата на вицепремиера Меглена Кунева за образователен министър.

Водещи новини

Още новини