Танев: Ще си подам оставката, когато ми я поискат

Булфото
share

Ще си подам оставката, когато ми я поискат, каза пред журналисти министърът на образованието Тодор Танев, който преди малко се присъедини към срещата на Реформаторския блок на "Раковски 134". Тя е във връзка с по-рано поискана оставка на министъра на образованието от премиера Бойко Борисов.

Да хвърля някакви папки ли, попита Танев, като отново каза, че до момента не е поканен на разговори с Борисов и очаква да чуе официалните мотиви.

Министър Танев добави, че 13 месеца е подложен на атака, която идвала най-вероятно от ГЕРБ и Реформаторския блок, но възможно било и от самото министерство.

Тодор Танев очаква наследникът му на поста да е по-близо, по думите му, до партии в управлението. На въпрос възможно ли е следващият министър на образованието да има същата фамилия като неговата /едно от спряганите имена е на Димитър Танев от ДБГ/ той не изключи тази възможност.

Танев увери, че има подкрепата на учителското съсловие и ще остави на наследника си пет приети закона в сферата на образованието, предаде БТА.

Водещи новини

Още новини