Управляващите призоваха ВСС да се разпусне (видео)

share

Управляващите политически сили дадоха извънредна пресконференция в сградата на НС след скандалите във ВСС. Те призоваха магистратите да се саморазпуснат колективно. Въпреки това те ще продължат да изпълняват задълженията си до приемането на Закона за съдебната власт. Това се случи на извънредна пресконференция.

Зам.-председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов заяви, че органът се е компрометирал и не може да продължи повече да действа. "ВСС е изчерпал окончателно доверието на обществото заради серията от скандали", посочи още Цветанов. Идеята на управляващите е ВСС да продължи да изпълнява функциите си до приемането на Закона за съдебната власт. Цветан Цветанов настоя Министерският съвет да придвижи въпроса със Закона за съдебната власт.

Найден Зеленогорски заяви, че ПГ на РБ е в взела решение да иска оставката на ВСС. Утре в нарочна декларация ще посочим мотивите си, както и какви са очакванията ни в сферата на правосъдието. "ВСС произвежда само скандали", посочи той.

По-рано при председателя на парламента Цецка Цачева се събраха лидерите на парламентарни групи на управляващото мнозинство заради днешното изявление на Меглена Кунева, която също призова членовете на ВСС да подадат оставка.

Водещи новини

Още новини