Проф. Михаил Константинов: Време ни е за жена президент

share

Мисля, че е време да видим жена президент. Шансовете на Маргарита Попова са малки. Това каза математикът проф. Михаил Константинов в ефира на БТВ.

Що се отнася до една евентуална кандидатура на Йорданка Фандъкова, той коментира, че ще бъде неприятно, защото ще трябва тя да напусне кметския пост и пак да се правят избори. „Стига с тези избори!”, отсече той. Въпреки това не изключи през есента в страната да има вот 2 в 1.

„Струва ми се глупаво да има президентски и парламентарни избори. Интуитивно чувствам, че това не е правило. Правителството има достатъчно подкрепа в парламента”, каза още проф. Михаил Константинов. Според него Росен Плевнелиев има нулеви шансове за нов мандат. „Единствените му шансове са, ако се разбере с ГЕРБ. И двете страни не са казали, че тази опция е невъзможна”, посочи той.

Проф. Михаил Константинов коментира и вчерашния отчет на държавния глава. Той смята, че Плевнелиев е направил една грешка – че се е позиционирал като ястрб, и така е предизвикал съпротивата на голяма част от българите.

Политологът Димитър Димитров прогнозира оспорвана борба на президентския вот. По думите му ГЕРБ е доминираща партия. „При предните избори през месец юни още нямаше кандидатура. Имаме още няколко месеца да спекулираме”. „Със сигурност Плевнелиев би бил най-добрата кандидатура на ГЕРБ и Реформаторския блок”, каза още Димитров и добави, че вчера вицепрезидентът Маргарита Попова се е опитала да направи самостоятелна заявка за президентското кресло.

Изборите за президент са на 23-и октомври.

Водещи новини

Още новини