Хасан Азис: Процесите в ДПС не са завършили

share

Вчера в Кърджали беше задействан партийният инстинкт за самосъхранение. Всички областни лидери бяха тук и това даде сили на всички членове на ДПС. Те се увериха, че партията е единна. Това каза Хасан Азис, временен областен председател на ДПС-Кърджали, в ефира на Нова телевизия.

Той посочи, че досега всички фактори, които са в основата на станалото и следващите събития, тръгват от Кърджали. "Три от факторите, които напуснаха партията са от тук, да не пропускаме и външният фактор, който ще катализира процесите", припомни той.

"Това, което беше заявено на пресконференцията на Лютви Местан бе, че ще остане в политиката и ще продължи диалога с партията. Това за нас е предпоставка, че процесите не са завършили", разкри Хасан Азис. Той не посочи директно дали очаква още хора да напуснат ДПС.

По думите му има достатъчно причини да се каже, че е имало възможност отстраняването да не става публично и зрелищно, а всичко да си остане в партията. "Ааз съм убеден, че е имало такава възможност", завърши кметът на Кърджали.

Водещи новини

Още новини