Аню Ангелов: Пожар не е причинил взривовете край Севлиево

share

Нито пожар, нито неугасен фас е причината за взривовете в складовете при севлиевското село Ловнидол. Това заяви министърът на отбраната Аню Ангелов в предаването Тази сутрин по БТВ.

По закон във подобни складове няма никакво електричество, а ток има само там, където е охраната. МО охранява своите складове както трябва, аз лично съм проверявал подобни складове, гарантира Ангелов.

Министърът на отбраната разкри, че през 2008 г. единствената машина, с която разполагат военните за разрязване на снаряди буквално е бил взривен при работа. Машината е невъзможно да бъде ремонтирана, заяви Ангелов и уточни че цената на робота е 350 000 евро. Това е бил първия и последен, фатален случай при който тази машина е била използвана, призна военният министър.

Военните са дали заявка за тежки костюми, с които разполагат сапьорите в МВР, за да могат при подобни на взривовете край Севлиево да реагират адекватно. Министерството на отбраната разполага с 25 склада с „отпаднала необходимост“, които са готови за приватизация. 3 вече са продадени на частни фирми, уточни Ангелов.

Водещи новини

Още новини